Image

Duurzaam vastgoed & ruimtelijke ontwikkeling

Waar bent u naar op zoek?


De gemeente speelt een steeds grotere rol in het beheer van ruimtelijke ontwikkelingen. Maar ze worden complexer en de investeringen en risico's nemen toe. Daarom dragen wij bij aan beleidsvraagstukken rondom het ontwerp en de uitvoering van diverse ruimtelijke projecten.

Vastgoed en Ontwerp en Haalbaarheid Masterplan 

Image

IDEA Consult ondersteunt zowel publieke als private grondeigenaren bij de ontwikkeling van hun goederen om het milieu te versterken, de levenskwaliteit voor de bevolking te verbeteren en de aantrekkelijkheid van de gebieden te vergroten. Het bedrijf stelt ontwikkelingsstrategieën op voor verschillende locaties, inclusief hun programmering en de manieren om hun transformatie operationeel te maken. 

    Veerkrachtige gebieden en industrieën bevorderen 

    IDEA Consult ondersteunt publieke en private belanghebbenden bij het definiëren van strategieën en overheidsbeleid om hun milieu-impact aanzienlijk te verminderen en de samenleving aan te passen aan de klimaatverandering.
    Image

    Ruimtelijke ordening in een No Net Land Take’-Beperking 

    Image

    We ondersteunen publieke en private actoren bij het realiseren van hun ontwikkelingsplannen en houden ons daarbij aan de principes van ‘No Net Land Take’ en planologische neutraliteit. 

    Om dit te bereiken biedt IDEA Consult de volgende tools en diensten aan: 

    Een wenselijke toekomst voor grondgebieden en economieën bedenken 

    IDEA Consult ontwikkelt visies voor grondgebieden en economieën op gemeentelijke, bovengemeentelijke en regionale schaal. 

    De aanpak van IDEA Consult voor strategische territoriale ontwikkeling is gebaseerd op:

    Image

    Evaluatie en ontwerp van overheidsbeleid gericht op het toegankelijker maken van huisvesting en het verminderen van grondgebruik 

    Image

    IDEA Consult helpt lokale, regionale en Europese overheden bij het ontwerpen, ontwikkelen en evalueren van overheidsbeleid, regelgeving en mechanismen om de uitdagingen van toegankelijkheid van woningen en ruimtelijke ordening aan te pakken.