Image

Arbeidsmarkt & levenslang leren

Waar bent u naar op zoek?


De vergrijzing van de beroepsbevolking, de strijd om talent, de continue digitalisering, de globalisering van de economie, enz. hebben een aanzienlijke impact op de arbeidsmarkt. Deze maatschappelijke trends vereisen effectieve beleidsmaatregelen. Onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktbeleid en een leven lang leren biedt beleidsmakers en belanghebbenden praktisch advies op basis van creatief onderzoek op maat.

Inclusie op de arbeidsmarkt

Image
Door de vergrijzing krimpt de beroepsbevolking en verlaten veel oudere Door de vergrijzing krimpt de beroepsbevolking en verlaten veel oudere werknemers vroegtijdig de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd hebben jongeren en andere kwetsbare groepen het vaak moeilijk om de arbeidsmarkt te betreden. Inclusie op onze arbeidsmarkt betekent financiële zekerheid en bestaanszekerheid voor werkenden, ingevulde vacatures voor onze werkgevers en duurzame welvaart voor onze samenleving.

Transformatie van arbeid en samenleving

De maatschappij wordt voortdurend opgeschud door nieuwe veranderingen: nieuwe verwachtingen van individuen, maatschappelijke problemen, nieuwe technologieën, enz. Deze uitdagingen hebben een impact op de manier waarop onze maatschappij georganiseerd is, op individuen als geheel en op de bedrijfswereld. Ons werk richt zich op het ontwikkelen van strategieën ter ondersteuning van nieuwe economische modellen (zoals de sociale economie), het identificeren van de opkomende behoeften van werknemers, het analyseren van arbeidsomstandigheden en het opstellen van aanbevelingen om deze te verbeteren.
Image

Onderwijs

Image
Van kleuteronderwijs, over basisonderwijs, de verschillende vormen van secundair onderwijs tot hoger onderwijs: IDEA Consult doet beleidsgerichte studies en analyses op al deze niveaus. We werken graag rond maatschappelijke uitdagingen op het snijvlak met andere beleidsdomeinen, zoals werk, innovatie, welzijn, cultuur, enz. Thema's zoals inclusie, STEM, digitalisering, beroepsonderwijs en -opleiding, internationalisering, het beroep van leraar, ... krijgen daarom onze bijzondere aandacht.

Levenslang leren

Meer mensen aanmoedigen om een leven lang te leren is een van de belangrijkste uitdagingen op het gebied van werk, onderwijs en innovatie. IDEA Consult doet beleidsgericht werk rond dit thema, onder andere rond financiering, regelgeving, procedures, monitoring, enz.
Image