Image

Innovatie, competitiviteit, groene economie & AI

Waar bent u naar op zoek?


Innovatie is een cruciaal onderdeel van concurrentievermogen en duurzame groei. We hebben sterke referenties in het monitoren, beoordelen, ontwerpen en implementeren van beleid dat gericht is op het optimaliseren van de impact van innovatie op de samenleving. Onze experts ondersteunen beleidsmakers, overheidsinstanties en bedrijven op het vlak van wetenschap, technologie en industrieel beleid, de inzet van nieuwe technologieën, geschoold menselijk kapitaal of de concurrentiepositie van industriële sectoren.

Technologie & industriële ecosystemen bewaken

Image
IDEA Consult loopt voorop bij het ondersteunen van EU-beleidsontwikkeling om onderzoek & innovatie, technologische toepassing en industriële modernisering te versnellen. We hebben verschillende studies afgerond met betrekking tot geavanceerde technologieën, de toepassing van technologie, samenwerkingsnetwerken van technologiecentra met one-stop-shop toegang voor KMO's en hebben beleidsaanbevelingen geformuleerd voor verschillende industriële ecosystemen.

De inzet van technologie bevorderen

We bieden ondersteuning aan organisaties en ecosystemen (op EU- en regionaal niveau) om de toepassing van innovaties mogelijk te maken. Meer specifiek kunnen we u helpen

  • om onderling verbonden ecosystemen en partnerschappen op te zetten en in te zetten, door het identificeren van veelbelovende samenwerkingsgebieden, door hands-on advies over governance, structurering en door actieve coördinatie van ecosystemen en partnerschappen;
Image

Menselijk kapitaal voor wetenschap en onderzoek

Image
Het mogelijk maken van geavanceerde wetenschap en innovatie hangt af van het creëren van een sterke basis voor menselijk kapitaal. Wij ondersteunen belanghebbenden en beleidsmakers door beleidsacties met betrekking tot de onderzoekscapaciteit in Europa in de loop der tijd te bestuderen, te monitoren en te evalueren. We combineren onze ervaring met onze diepgaande kennis van de loopbanen van onderzoekers, intersectorale en -disciplinaire samenwerking, en kennisoverdracht en valorisatie van onderzoek.

Impactbeoordelingen en evaluaties

Om klanten beter inzicht te geven in de prestaties en impact van hun organisaties, beleid, programma's en investeringen, voeren we onafhankelijke evaluaties uit, variërend van ex-ante evaluaties, gericht op goed beleid en programmaontwerp, tot tussentijdse evaluaties en ex-post evaluaties, waarbij leren en onderbouwen centraal staan. Tegelijkertijd helpen we klanten bij het ontwikkelen van impactgerichte strategieën, indicator- en monitoringsystemen (ex-ante) en bij het beoordelen van prestaties en impact (ex-post).
Image

Sectorale intelligentie en concurrentievermogen

Image
Particuliere bedrijven vormen de ruggengraat van elke markteconomie. Toch opereren bedrijven niet op zichzelf. Ze maken deel uit van complexe waardeketens en economische, financiële en sociale ecosystemen die verweven zijn met regelgeving, normen en beleidsstrategieën van verschillende overheidsniveaus.