De Beleidsplanner: samen gericht naar een meerjarenplan


Image
Bij Idea Consult en Mondea begrijpen we dat het opstellen van een gedragen meerjarenplan een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we de Beleidsplanner ontwikkeld, een online platform dat lokale besturen stap voor stap begeleidt naar een solide en realistisch meerjarenplan.

Met korte, toegankelijke video’s krijg je heldere uitleg over elke fase van het beleidsvormingsproces. Daarnaast bieden we handige sjablonen en werkdocumenten waarmee je als bestuur zelf aan de slag kunt. Zo maak je jouw organisatie wegwijs in de BBC-cyclus, en zet je samen de koers uit voor de toekomst.

De Beleidsplanners bestaat uit drie modules, boordevol tips en tools:

  • Module 1: beleidsvoorbereiding. Ontdek hoe je een sterke omgevingsanalyse maakt, inzichten vertaalt naar een inspiratienota, en de financiële ruimte in kaart brengt.
  • Module 2: beleidsbepaling – Deze module, die in oktober 2024 beschikbaar komt, leert je hoe je stakeholders betrekt, een realistische doelstellingenboom opbouwt, personele en financiële middelen eraan koppelt en hoe AI je kan ondersteunen bij het opstellen van het meerjarenplan.
  • Module 3: opvolging en bijsturing – In 2025 komt de module online met tips en tools om het meerjarenplan levend te houden, efficiënt op te volgen en tijdig bij te sturen, met oog voor betrokkenheid van medewerkers, inwoners en stakeholders.

 

Wil je meer weten over de Beleidsplanner en de mogelijkheden voor jouw bestuur? Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij elk aspect van het meerjarenplan!

Ga naar de beleidsplanner